Tekstil ve Giyim Eşyası Sektör Çalıştayı İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde 30 Haziran 2009 Salı günü EGİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Amacı tekstil/giyim eşyası sektörünün bölge özelindeki sorunlarını, fırsatlarını değerlendirmek ve 2009-2013 dönemindeki gelişme stratejisini ortaya koymak olan çalıştay tüm gün sürdü. Sektörün İzmir’deki önde gelen temsilcilerinden 17 kişinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda kolaylaştırıcılığı Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Tanyeri yaptı.
Çalıştay Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu’nun Tekstil/Giyim Eşyası sektörünün üzerine yapmış olduğu sunumla başladı. Tekstil sektöründe fonksiyonel, akıllı, çok fonksiyonel ve/veya çok fonksiyonlu tekstiller; nano teknolojik ürünlerle işlem görmüş tekstiller; akıllı ve/veya çok (tam) akıllı tekstiller; yüksek nitelikli veya performanslı teknik tekstiller; bunların hepsinin ortak paydası, bilgi yoğun tekstil ürünlerine olan geçişten bahseden Sayın Tarakçıoğlu’nun sunumundan sonra sektörün mevcut durum ve sorunlarının ortaya konması için kart tekniği kullanarak çalışmalar yapıldı.

17 katılımcı tarafından belirlenen toplam 44 sorun alanı 3 stratejik öncelik altında toplandı. Bu öncelikler; öncelik sırasına göre katılımcılar tarafından “Teşvikler ve maliyetler” , “Haksız rekabet” ve “Tasarım, üretim ve pazarlama” olarak ortaya kondu. Bu öncelikler bazında üç çalışma grubu oluşturuldu ve öğleden sonraki oturumda her bir konu 5-6 kişiden oluşan gruplarca detaylı olarak ele alındı. Küçük grup çalışmalarında sektör için önemli olan her bir stratejik öncelik için hedefler ortaya kondu.
Tekstil ve Giyim Eşyası Sektörü Çalıştay Raporu’nu indirmek için tıklayınız…
Konu ile ilgili irtibat: 0232 489 81 81 / 119









